• Nederlandse Vereniging
  voor
  Stralingshygiëne
 • Sinds 1960
  Opgericht om de wetenschappelijke
  bestudering van de bescherming van
  mensen, dieren, planten en goederen
  tegen straling te bevorderen.
 • Stralingsdeskundigen
  Fysici
  Chemici
  Biologen
  Medisch specialisten
  Paramedici
  Technici
  Veiligheidskundigen

Welkom

NvsDe Nederlandse Vereniging voor Stralingshygiëne (NVS) is op 4 februari 1960 opgericht om de wetenschappelijke bestudering van de bescherming van mensen, dieren, planten en goederen tegen straling te bevorderen.

De NVS stelt zich bovendien tot doel de toepassing van de verworven kennis en inzichten over stralingshygiëne in de praktijk te bevorderen.

Stralingshygiëne (ook wel aangeduid als Stralingsbescherming of Health Physics) is een sterk interdisciplinair vakgebied. Naast stralingsdeskundigen pur sang bevinden zich onder de leden van de NVS fysici, chemici, biologen, medisch specialisten, paramedici, technici en veiligheidskundigen.

De activiteiten van de NVS zijn gericht op het samenbrengen van Nederlandse deskundigen die werken op het gebied van stralingshygiëne of nauw verwante gebieden. De vereniging staat ook open voor buitenlandse deskundigen.

School Event

Tijdens IRPA 2018 wordt door de NVS het eerste School Event straling georganiseerd. De doelstelling van het event is om de scholieren kennis te laten maken met diverse aspecten van ioniserende en niet-ioniserende straling. Ook wordt gekeken naar wat er nodig is om mensen te beschermen tegen de mogelijke negatieve effecten als gevolg van blootstelling aan (niet-)ioniserende straling. Dit bereiken we door middel van een inspirerende, interactieve uitleg over stralingsbescherming in combinatie met aansprekende praktijkvoorbeelden en kleine praktijkopstellingen.

Lees meer

Agenda

Technical Visit: Mineralz en COVRA

De organisatie van IRPA 2018, Den Haag biedt NVS leden, die niet in staat zijn om het gehele congres bij te wonen, deel te nemen aan de combi Technical Visit naar Mineralz en COVRA

Technical Visit: container scanner en nucleaire detector

De organisatie van IRPA 2018, Den Haag biedt NVS leden, die niet in staat zijn om het congres bij te wonen, deel te nemen aan de Technical Visit naar container scanner en nucleaire detector in de Rotterdamse Haven

Technical Visit: SCK∙CEN

De organisatie van IRPA 2018, Den Haag biedt NVS leden, die niet in staat zijn om het gehele congres bij te wonen, deel te nemen aan de Technical Visit naar SCK∙CEN, Mol, België

IRPA 5th European Congress

The Dutch Society for Radiation Protection (NVS) is pleased to host the 5th European IRPA Congress, scheduled to take place from 4th to 8th June, 2018 in the historical city of The Hague, The Netherlands.

Laatste nieuws

1ste ENA WORKSHOP en 9de EANNORM WORKSHOP 19 - 22 november 2018 in Katowice, Polen

De European NORM Association (ENA) is recentelijk opgericht en wordt gevormd door het samengaan van de Europese NORM netwerken EANNORM en EU NORM. Ook het NORM4Building consortium is opgegaan in ENA.

The Use of Effective Dose as a Radiological Protection Quantity

ICRP heeft een voorlopige versie van het bovenstaande rapport over het gebruik van de effectieve dosis als stralingsbeschermingsgrootheid gepubliceerd

NVS Young Generation Network

Het IRPA Young Generation Network is een international netwerk van jonge professionals werkzaam in de stralingsbescherming. Het doel is om communicatie, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. De officiële lancering van de YGN vindt plaats tijdens het IRPA 2018 congres in Den Haag.

IRPA-bulletin #17

IRPA-bulletin #17 is uit!