School Event

De doelstelling van het School Event is om de scholieren kennis te laten maken met diverse aspecten van ioniserende en niet-ioniserende straling en welke consequenties die hebben om mensen te bescherming tegen de mogelijke negatieve effecten als gevolg van blootstelling aan (niet-)ioniserende straling. Dit proberen we te bereiken door middel van het aanbieden van een inspirerende, interactieve uitleg over het onderwerp stralingsbescherming in combinatie met aansprekende, praktijkvoorbeelden en kleine praktijkopstellingen.

Het idee en de inspiratie voor dit evenement is ontstaan na een gesprek en ervaringen met onze Britse collega’s van de Society of Radiological Protection.

Het eerste Nederlandse School Event werd georganiseerd tijdens het 5de Europese IRPA congres en vond plaats op woensdagmiddag 6 juni 2018 in het World Forum te Den Haag.

Het programma bestond uit een luchtige theoriesessie, waarin enkele aspecten van de stralingsbescherming  werden toegelicht. Daarnaast konden de scholieren hun kennis vergroten en toetsen bij praktijkopstellingen, proeven, posters en filmmateriaal.

Dit filmpje geeft een goed beeld van het eerste school event.

Het programma werd zeer gewaardeerd door de bezoekende scholen. De organisatie is momenteel druk bezig om een tweede sessie van het School Event bij het RIVM in Bilthoven vorm te geven. De inschrijving voor het tweede school event is nu geopend, je kunt je hier inschrijven.