School Event

De doelstelling van het School Event is om de scholieren kennis te laten maken met diverse aspecten van ioniserende en niet-ioniserende straling en welke consequenties die hebben om mensen te bescherming tegen de mogelijke negatieve effecten als gevolg van blootstelling aan (niet-)ioniserende straling. Dit proberen we te bereiken door middel van het aanbieden van een inspirerende, interactieve uitleg over het onderwerp stralingsbescherming in combinatie met aansprekende, praktijkvoorbeelden en kleine praktijkopstellingen.

Het idee en de inspiratie voor dit evenement is ontstaan na een gesprek en ervaringen met onze Britse collega’s van de Society of Radiological Protection. Om een indruk te krijgen van het evenement zoals ons dat voor ogen staat geeft de career day video op de website van Jet-Net een goede impressie.

Logo IRPA2018Het eerste Nederlandse School Event werd georganiseerd tijdens het 5de Europese IRPA congres en vond plaats op woensdagmiddag 6 juni 2018 in het World Forum te Den Haag.

Het programma bestond uit een luchtige theoriesessie, waarin enkele aspecten van de stralingsbescherming  werden toegelicht. Daarnaast konden de scholieren hun kennis vergroten en toesten bij praktijkopstellingen, proeven, posters en filmmateriaal. 

Het programma werd zeer gewaardeerd door de bezoekende scholen. De organisatie is na deze zeer positieve ervaring aan het inventariseren of toekomstige sessies mogelijk zijn. De organisatie is momenteel druk bezig om een tweede sessie van het School Event in de regio Utrecht vorm te geven. 

 

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van het volgende School Event of stuur een e-mail naar school-event@nvs-straling.nl